pühapäev, 11. aprill 2010

Zanzibaril


Reede 6htul tulid mingid noored inglased koos kohalike kapten-kaluritega meie randa oma grillipeole inimesi haarama. Kuna meil parasjagu midagi suurt teha polnud ja k6ht hakkas ka tyhjaks minema, siis tasuta paadis6it ja rootsi laua stiilis grill tundusid piisavalt ahvatlevad et nendega kaasa minna. Kohale j6udes oli tolles baaris aga v2ga vaikne ning mingist suurest ja vingest peost polnud haisugi. Kui k6hud oli heast ja paremast meil t2is puugitud ootasime koos paari reisikaaslasega lubatud tasuta transporti tagasi Kendwasse, kuid kaptenid nimedega Governor, Eddie Murphy ja Jack Sparrow olid silmapiirilt juba kadunud. Kuna laup2eva hommikuks oli k6igil plaanis varajane snorgeldamise tuur, siis otsustasime m88da ranna 22rt tagasi tulla. Samas polnud meil aga t2pset ettekujutust vee seisust, ega eesolevast rannikust.
Tundliku eelarvega reisijatena ei tulnud k6ne allagi takso otsimine, nii ei j22nud muud yle kui m66da pimedat rannikut astuma hakata. Esialgu polnud vigagi, oli t2itsa l6bus m66da liiva krabisid taga ajada ning varbaid vees kasta. Kui siis yhe viie t2rni hotellini j6udisme, mis kaljunuki peal laiutas, selgus et vesi pea v88ni ning ees laiutas pilkane pimedus. Otsustasime vaikselt hotelli territooriumile p6igata, kuid masaist valvur sai jaole ning muutus suht pahaseks, et meiesugused seal uhkete basseinide ja l2ikivate marmorplaatide peal oma liivaste jalgadega patseerivad. Nii kupatas too traditsioonilisi r6ivaid ning ehteid kandev masai meid tagasi randa, kus ei j22nud muud yle kui kobades kaljude vahel vees pimedas teed otsida. Astusime seal ilusas hanereas oma v22risasju pea kohal hoides mitmesaja meetri kaugusel paistva valgusallika suunas. 6nneks suurt lainetust polnud, kuid siiski oli vahepeal v2ga k6he tunne ning osa seltskonnast kaalus tagasip66rdumist, eriti siis kui grupi lyhim liige Joe, kel vahepeal vesi rinnuni, mainis et uppumise t6en2osus on hetkel suurem kui langeda r88vimise ohvriks kohalikel kylateedel k6ndides. Siiski otsustasime sammu kiirendada ning vees edasi murda, et l6puks kuivale maale v2lja j6uda. 6nneks sai kaljune rannik otsa ning j6udsime v2sinult ning v2ga m2rjalt tagasi oma tubadesse, avastamaks et vett pole ning tuleb liivase ning soolasena palavas toas magama heita.
Selle ekstreemsemat sorti jalutusk2igu plussideks olid j2rgmiseks p2evaks organiseeritud odav snorgeldamise tuur, soolases vees puhtaks ligunenud jalad ning kyllaga p6nevust.

Tuleval n2dalal aga kimab meie kollane veok suur tolmupilv taga m88da auklikke teid Malawi poole!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar