kolmapäev, 10. märts 2010

"Tahaksin kogu ome elu reisimisele kulutada, kui saaksin kuskilt laenata teise elu kodus elamiseks." William Hazlitt

... ja nii ongi tulnud aeg jälle kotid pakkida.

Kuigi oleme oma elus juba natukene reisinud, alustame blogitamisega alles nüüd. Oma eelnevatest reisidest võiksime kirjutada lehekülgi, kuid seekord jätame need lood mõneks järgmiseks korraks. Peatähelepanu on alates tänasest meie nn Overland-trip’il Nairobist Kaplinna.

Reisi pikkuseks kujuneb ca 4 kuud, mille jooksul külastame kõigi eelduste kohaselt kümmet Aafrika riiki. Meie seekordne seiklus Mustal Mandril algab 2010. aasta märtsi keskpaigas ja tagasi kodus loodame olla juba juuli lõpuks.

Miks just Aafrika? Kuna meie kahe puhul on tegemist väikestviisi ka jalgpallihuvilistega, siis teadjamatel pole põhjust vaja kaugelt otsida. Nimelt toimub seal ju selle aasta suurim spordisündmus- Jalka MM. Idee rännata Aafrikas sai alguse ühel 2006. aasta juulikuu õhtul Berliinis, mil meile sai lõplikult selgeks, et nelja aasta pärast oleme kohal ka Lõuna-Aafrika Vabariigis, et kogeda jalgpallimelu ajaloo esimesel jalka MM’il Aafrika kontinendil. Ja sealt saigi alguse meie oma viisaastaku plaan... Esmalt tuli Triinul ülikooliga ühelepoole saada. Suvel 2007, mil õde Kadri maailma parimaid bände Belgia rokk-festivalil fännas, sai noorem õde Triin oma paberi lõpeks kätte ja ülikooli ukse oma järel mõneks ajaks kinni lükata. Sealt edasi oli plaan selge, üheskoos reisile ja siis tööle, et järgnevatele ettevõtmistele finantsilist põhja laduda. Nii ongi viimastel aastatel käidud toetamas Eesti jalgpallikoondist erinevates Euroopa riikides ja sekka ka mõni jalgpallivaba seiklus mujal maailmas. Kuigi meie mõnekuine Kagu-Aasia reis 2008.aasta lõpus aeglustas meie rahalist ettevalmistust Aafrika reisuks, õnnestus meil ikkagi Londonis piisavalt kõvasti tööd rügada, et siis nüüd jälle kotid pakkida ja teele asuda... AAFRIKASSE!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar